Användarvillkor


Det finstilta…

Vi är Footway Group AB, registrerat hos svenska Bolagsverket med organisationsnummer 556818-4047, Box 1292, 164 29 Kista, Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Victoria Tower utanför Stockholm. När du handlar hos oss eller använder våra tjänster, appar och webbplatser gäller svensk lag och följande villkor. Villkoren är viktiga för både dig och oss eftersom de beskriver vad vi förväntar oss av varandra. De ger dig även användbar information. Vi håller de här användarvillkoren uppdaterade och ändrar dem från tid till annan, så kom ihåg att titta in innan du handlar, eftersom den senaste versionen gäller. Om du behöver hjälp med någonting är du givetvis alltid välkommen att kontakta oss.


Beställning

För att handla hos oss måste du vara minst 16 år gammal och vara behörig att använda något av de betalsätt vi accepterar. Köpet måste göras i ditt namn. När du lägger en beställning kommer du att få ett e-mail som bekräftar att vi har mottagit din order. Vi utför sedan en rutinmässig förauktorisering för att kontrollera att betalningen är godkänd. Därefter skapas ett avtal baserat på dessa villkor. Du har eventuellt möjlighet att avbryta din beställning under en kort period efter det att beställningen har skickats in. Om vi redan har packat din order är det inte längre möjligt. Då måste du returnera din order och göra om beställningen. Alla beställningar gäller i mån av tillgång. Men oroa dig inte; om det uppstår problem med en beställning kommer vi att kontakta dig. I sällsynta fall kan det hända att vi måste neka eller annullera en beställning, eller stänga eller frysa ett konto (även om vi tidigare har bekräftat din beställning) – t.ex. om vi tror att någonting lurigt pågår med en beställning eller ett konto. Om detta händer dig och du anser att vi har gjort ett misstag ber vi dig att inte bli upprörd, utan kontakta oss på Storesupport-SE@footway.com eller 020-12 12 11 . Vi diskuterar gärna ärendet med dig.


Betalning

Våra betalningsalternativ kan variera beroende på i vilket land du handlar. Vid betalning med debit- eller kreditkort kommer inköpspriset att reserveras på ditt kort vid beställningstillfället ("auktorisation"). Den faktiska dragningen på ditt kort kommer att ske när vi skickar produkterna till dig.


I Danmark, Finland, Norge, Sverige kan du betala med Klarna. När du betalar via Klarna Faktura handlar du tryggt, enkelt och behöver inte betala förrän du fått hem dina varor. Betalningstiden är 30 dagar från att vi skickat dina produkter och du kan delbetala om du skapar ett Klarna-konto. Vid beställning med faktura tillkommer ingen fakturaavgift. Om du glömmer att betala tillkommer en lagstadgad påminnelseavgift samt dröjsmålsränta som framgår av villkor per betalsätt. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då får du en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning och Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Läs gärna mer på www.klarna.com.

 

Priser och produktbeskrivningar

Det är mycket på gång här på Footways huvudkontor, och ibland händer det att vi lägger upp ett felaktigt pris eller beskriver en produkt på ett felaktigt sätt. Om vi upptäcker ett fel som rör någon av de varor du har beställt kommer vi att meddela dig så snart vi kan och ge dig möjlighet att bekräfta din beställning igen (till rätt pris) eller annullera den. Beroende på vilken leveransmetod och leveransadress du väljer kan det hända att en avgift tas ut för leveransen. Eventuella avgifter visas tydligt när du går till kassan och är inkluderade i totalbeloppet. Priserna inkluderar moms.


Leverans

Här på Footway jobbar vi hårt för att uppfylla alla leveranstider, men ibland kan det bli förseningar – t.ex. på grund av förseningar hos fraktbolaget, logistiska problem eller dåligt väder. Leverans utförs av den fraktleverantör som framgår i kassan och inkluderar eventuell returfrakt. Eventuella fraktkostnaderna kan variera, men framgår före köpet i kassan. Vi kommer att hålla dig uppdaterad så långt vi kan och du bör kunna spåra din försändelse via ett sändningsnummer. Om du inte får en leveransbekräftelse, kontrollera ditt skräppostfilter, eftersom det kan hända att e-postmeddelanden av misstag placeras där. Du är alltid välkommen att kontakta oss om det uppstår problem eller om du undrar över något. För att kunna erbjuda snabb leverans har vi alla produkter som finns till försäljning i lager.


Returer och återbetalningar

Vill du returnera en vara du inte vill ha? Vi förstår, ibland händer det att en vara helt enkelt inte funkar för dig och du vill få pengarna tillbaka. Oroa dig inte, så länge produkterna är i originalskick kan vi acceptera returer, med förbehåll för reglerna nedan. Om du returnerar inom 365 dagar efter att du tagit emot dem kommer vi göra en återbetalning av hela summan för produkterna till den ursprungliga betalningsmetoden. Vi strävar efter att återbetala dig inom 14 dagar efter att vi tagit emot returen. Efter det? Vi kan inte acceptera returer av oönskade varor efter att tidsramen för returer ovan har passerat. Om du försöker göra en senare retur kan vi komma att skicka tillbaka produkterna till dig och be dig täcka leveranskostnaderna. Originalskick Självklart går det bra att prova produkterna som du skulle göra i en butik, men var snäll och använd inte produkterna. Om de returneras till oss och är skadade, använda eller i ett olämpligt skick riskerar du att inte få fullständig återbetalning och vi kan komma att behöva skicka tillbaka dem till dig (och be att du täcker leveranskostnaderna). Alla produkter inspekteras vid retur. Alla produkter ska skickas tillbaka i originalskick och i originalförpackning (där det är möjligt).


Skäligt bruk Om vi märker ett ovanligt mönster av returer som inte ser rätt ut, t.ex. om vi misstänker att någon faktiskt använder sina köp och sedan returnerar dem eller beställer och returnera stora mängder varor – mycket, mycket mer än till och med den mest lojala Footway-kunden skulle beställa – kan vi komma att behöva stänga ner kontot och andra konton som är associerade med det. Om detta skulle hända dig och du anser att vi har begått ett misstag ber vi dig ta kontakt med oss så att vi kan prata igenom situationen med dig.


Ångerrätt Lagen ger dig 14 dagars ångerrätt. Du behöver inte ange någon anledning, men när du ångrar ett köp enligt ångerrätten ber vi dig kontakta oss. Vi återbetalar inom 14 dagar efter mottagandet av produkterna. Om du returnerar produkterna efter de 14 dagarna kommer du att få pengar för produkterna upp till 365 dagar efter köpet. Tänk på att produkterna ska vara oanvända och i originalförpackning där det är möjligt. Om du vill kan du använda en ångerblankett enligt följande:


Mall för ångerblankett
Om du vill ångra avtalet, fyll i detta formulär och skicka tillbaka det

Till: Footway Group AB
PO Box 1292, 164 29 Kista, Sverige
e-post: Storesupport-SE@footway.com

Jag/Vi (*) meddelar härmed att jag/vi (*) frånträder mitt/vårt (*) köpeavtal avseende följande varor(*) / tjänster(*)
Beställdes (datum) (*) / Mottogs (datum) (*)
Namn på konsumenten/-erna:
Adress till konsumenten/ -erna:


Underskrift/underskrifter (gäller endast pappersblankett)
Datum
(*) Stryk det som inte gäller.


Erbjudandekoder

Då och då kan det hända att vi ger dig erbjudandekoder som du kan använda för att reducera priset på utvalda produkter. Koden anger du i kassan innan du genomför ditt köp. Varje erbjudandekod har sina egna villkor, som kommer att beskrivas när du får den (t.ex. vilka produkter den gäller, om den kan användas en/flera gånger, när den kan användas o.s.v.) Erbjudandekoder kan inte kombineras med andra erbjudanden. Om du får en unik erbjudandekod som är avsedd för dig personligen ber vi dig att hålla den hemlig och inte låta någon annan använda eller utnyttja den. Om vi tror att en erbjudandekod har använts felaktigt på något sätt (t.ex. sålts eller delats med andra) kan vi annullera den och/eller frysa ditt konto, eller rentav stänga kontot utan att meddela dig.


Dina personuppgifter

Vår Integritetspolicy beskriver hur vi kommer att använda uppgifter om dig. Vi på Footway älskar att kunna interagera med dig via vår webbplats och via sociala medier. Men vi kan inte kontrollera sociala medieplattformar eller hur du ställer in dina profiler på dem. Kontrollera och välj dina sekretessinställningar så att du är införstådd och bekväm med hur dina personuppgifter används på dessa plattformar. Vad du inte får göra … Vi vet att det är självklart, men du får inte missbruka eller manipulera våra webbplatser, appar eller andra tjänster (”Webbplatser”) (t.ex. ladda upp virus eller annat skadligt tekniskt material eller utföra överbelastningsattacker eller liknande) eller på något annat sätt störa vår teknik eller funktionalitet, eller stjäla våra eller våra kunders data. Om du gör något av detta kan det hända att det är ett lagbrott, men det kan även hindra oss från att ge våra lojala Footway-kunder bästa möjliga service, så vi tar den här typen av händelser på stort allvar. Footway kommer att anmäla varje sådan överträdelse eller aktivitet (och överlämna all information om de personer som varit inblandade) till relevanta brottsbekämpande myndigheter. Du får inte heller … använda automatiska system eller programvara för att extrahera data från våra webbplatser, så kallad scraping.


Är du inte nöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du kontakta din lokala dataskyddsmyndighet eller Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se eller Box 8114, 104 20 Stockholm, Sverige.


Immateriell egendom, programvara och innehåll

Footway äger eller har tillstånd att använda all immateriell egendom på sina webbplatser. Alla sådana rättigheter förbehålles. Du har rätt att lagra, skriva ut och visa innehåll från våra webbplatser endast för personligt bruk. Du har inte rätt att använda någon del av webbplatsen för kommersiella ändamål, såvida inte du har vårt uttryckliga tillstånd till detta. Länkar till denna webbplats. Du får gärna länka till Footway så länge det görs på ett sätt som inte skadar eller drar fördel av vårt rykte. Vänligen länka inte till webbplatsen på sätt som antyder någon form av godkännande eller rekommendation av Footway där inget sådan finns.


Har du klagomål eller behöver du prata med oss?

Ibland kan det hända att någonting går fel och du kanske vill kontakta oss. Om så är fallet uppskattar vi om du kontaktar oss på Storesupport-SE@footway.com. Vi skickar ingen skriftlig bekräftelse på ditt meddelande, men besvarar dina synpunkter så fort som möjligt och senast inom 14 dagar. Om vi inte lyckas erbjuda en lösning som du är nöjd med kan du hänvisa ditt klagomål till EU:s onlineplattform för tvistlösning: www.ec.europa.eu/consumers/odr.


Juridisk info

Vi har rätt att när som helst ändra, ta bort eller modifiera våra produkter, tjänster och/eller valfri del av webbplatsen (inklusive våra användarvillkor). Våra villkor gäller under svensk lagstiftning. Garantier Alla varor du köper från oss omfattas av garanti att produkten är eller gör det som konsumenten rimligen kan förvänta sig av den. En fabriksgaranti gäller dessutom för vissa produkter.


Allmänna villkor för användargenererat innehåll

#YesFootway Vet du vad vår favoritsak i hela världen är? Lyckliga kunder. Vi blir glada när en glad kund använder produkter från våra butiker på sociala medier. Så vi vill visa världen. Därför ber vi om tillstånd att dela våra kunders bilder med andra kunder. När vi gör det blir bilderna ofta publicerade på vår webbplats - och ibland i andra kanaler som tex Facebook, Instagram eller vårt nyhetsbrev. Genom att svara på vår begäran med hashtag #Yes godkänner du följande:


Du tillhandahåller Footway Group AB (org.nr 556818-4047), en icke-exklusiv, royaltyfri världsomspännande licens för att använda bilder som du har svarat #Yes på, nedan kallad "bild", i vår marknadsföring och / eller reklam, inklusive i galleriet på webbplatsen, sociala medier, nyhetsbrev, e-post och annan kundkommunikation och andra marknadsföringsändamål. Du intygar att du äger alla rättigheter till dina bilder och att du har godkännande från någon person som visas i dina bilder - att ge bort dina rättigheter. Du intygar att Footway Group AB vid användande av dina bilder inte bryter mot tredje parts rättigheter eller bryter mot någon lag. Om du är under 18 år, bekräftar du att du har föräldrars samtycke. Dessutom befriar du härmed Footway Group AB från alla skyldigheter att betala dig för användningen av dina bilder. Om du senare vill att din bild ska tas bort från vår sociala media eller webbplats, kontakta oss via e-post eller telefon så ser vi till att bilderna tas bort.


Innehåll du skapat på vår plattform

Våra rättigheter När du delar med dig genom att skapa innehåll på vår plattform vill vi att andra kunder och leverantörer ska kunna få ta del av dina erfarenheter. Genom att dela med dig tillhandahåller du Footway Group AB (org.nr 556818-4047), en icke-exklusiv, royaltyfri världsomspännande licens för att använda, distribuera och kopiera innehållet som du har skapat på vår plattform, i vår verksamhet och / eller marknadsföring, inklusive på webbplatser, sociala medier, nyhetsbrev, e-post, i kommunikation och andra marknadsföringsändamål. Du äger fortfarande innehållet du skapar och kan dela innehållet med andra, var du vill. Genom att dela innehåll ger du oss tillstånd att använda ditt namn och information om det innehåll du skapar. Enligt dessa villkor befriar du härmed Footway Group AB från alla skyldigheter att kompensera dig för användningen av ditt namn och innehållet du skapar.


Om du använder innehåll som omfattas av immateriella rättigheter som vi har och gör tillgängligt på vår plattform behåller vi alla rättigheter till det innehållet.


Dina skyldigheter Du intygar att du äger alla rättigheter till de innehåll du skapar. Du får inte dela något på vår plattform som är olagligt, diskriminerande, vilseledande eller falskt. Du intygar att Footway Group AB vid användande av ditt innehåll vare sig kränker eller bryter mot tredje parts rättigheter eller bryter mot någon lag. Om du är under 18 år, bekräftar du att du har föräldrars samtycke.


Vi kan ta bort innehåll som strider mot våra villkor och förhindra dig att fortsättningsvis skapa innehåll om du bryter mot våra villkor. Vi kan även vidta dessa åtgärder i de fall vi är ålagda att göra detta enligt lag.


Kontaktuppgifter

Sverige
E-post: Storesupport-SE@footway.com
Telefonnummer: 020-12 12 11
VAT nr.: SE 556718404701


Ansvarig för webbplatsen

Verkställande direktör och ansvarig för webbplatsen är Daniel Mühlbach.