Så beställer du

Beställ dina kontaktlinser här på vår website så skickar vi dem direkt hem till dig med posten

Oftast tar det bara 1-3 dagar innan du har linser i brevlådan.

Behövs recept?
Du behöver inte visa upp något recept för att handla av oss, däremot är det viktigt att du själv vet vilka linser som passar dig så att du köper rätt sort i rätt styrka.

Beställningen
Här ovanför så ser du ett sökfält (ett förstoringsglas). Klicka på det och skriv in hela eller en del av namnet på dina linser och tryck på "Enter". Leta därefter reda på din linsmodell i den produktlista som dyker upp och klicka på produktbilden.

Du kommer nu till en sida där du skall ange lite fakta om de linser du vill beställa:

 • Styrka: Vilken styrka har du på respektive öga. Minustecken framför styrkan är för närsynthet och plustecken är för översynthet.
 • Baskurva: Hur kupiga skall dina linser vara? Titta på din gamla linsförpackning efter förkortningen "BC" och ange siffran som står därefter. Du kan också fråga din optiker.
 • Diameter: Hur stor skall din lins vara? Återigen, titta på din förra linsförpackning efter detta värde.

  För "Toriska" linser som korrigerar astigmatism skall även anges:

 • Cylinder: Hur stort brytningfel har du? Titta på gamla förpackningen.
 • Axel: På vilken ledd sitter ditt brytningsfel? Titta på gamla förpackningen (Cylinder och axel brukar stå direkt efter vanliga styrkan, tex -1.75 x 180)).

  Priset
  Moms är alltid inkluderat i de priser du ser på vår sajt och inga avgifter tillkommer utöver den fraktavgift som du ser på beställningsidan.

   

  Leveranstid
  Hur lång leveranstiden är beror på vilken linsmodell du beställer. Vissa har vi i lager och de andra beställer vi efter från tillverkare eller grossist.

  • 70% av våra beställningar postar vi samma dag
  • 15% postar vi nästa arbetsdag
  • 10% postar vi inom 2-4 arbetsdagar
  • Resterande ca 5% av beställningarna tar mellan 1-2 veckor
  På respektive produkts egen sida så står närmare leveranstid utsatt. Tänk på att om du beställer flera olika modeller samtidigt så blir leveranstiden för hela paketet i enlighet med den produkt som har längst leveranstid. Om du vill att vi skicka delar av beställningen i förväg så går det bra. Ta i så fall kontakt med kundtjänst så ordnar vi det utan extra kostnad.

  Du kan närsomhelst logga in här på Netlens och titta till "Mitt Konto". Du får då information om hur beställningen framskrider.

  Smalt brevinkast?
  Bor du i en lägenhet med ett brevinkast som är smalare än 5 centimeter så kan det bli problem för brevbäraren att peta in paketet. Paketet hamnar då hos ditt närmaste "postombud" och du får en avi nästa dag som du kan hämta ut paketet med.

  Returrätt
  Du har full returrätt inom 14 dagar efter det att varan levererats. Ett krav för att vi skall godänna en retur är att asken är i oförändrat skick samt att samtliga linsförpackningar och askar är obrutna och hela.

  Alltid fria returer
  Vi står för returkostnaden oavsett vad den beror på. Returnera inga varor innan Du kontaktat oss och fått svar.