Så beställer du

Beställ dina kontaktlinser här på vår hemsida, så levererar vi dem direkt hem till dig. Det tar vanligtvis bara 1-3 dagar innan du har dina linser i brevlådan.

Behöver du ett recept? Du behöver inget recept för att handla hos oss, men det är viktigt att du vet vilka linser som passar dig så att du köper rätt typ med rätt styrka.

Beställningsprocessen: Ovan ser du ett sökfält (ett förstoringsglas). Klicka på det och ange hela eller delar av namnet på dina linser och tryck sedan på "Enter" Leta sedan upp din lins i produktlistan som visas och klicka på produktbilden.

Du kommer nu till en sida där du behöver ange några detaljer om de linser du vill beställa:

  • Styrka: Vad är styrkan för vart och ett av dina ögon? Ett minustecken framför styrkan är för närsynthet och ett plustecken är för långsynthet.
  • Baskurva (BC): Hur böjda ska dina linser vara? Leta efter förkortningen "BC" på din gamla linsförpackning och ange den siffra som följer. Du kan också fråga din optiker.
  • Diameter: Hur stora ska dina linser vara? Återigen, kontrollera din tidigare linsförpackning för detta värde.

För toriska linser som korrigerar astigmatism bör du också ange detta:

  • Cylinder: Hur stor är din astigmatism? Kontrollera din gamla förpackning.
  • Axel: On vilken axel är din astigmatism placerad på? Titta på din gamla förpackning (Cylinder och Axis visas vanligtvis direkt efter den vanliga styrkan, t.ex. -1,75 x 180°).


Priset: Moms ingår alltid i de priser du ser på vår webbplats, och det tillkommer inga ytterligare avgifter utöver den fraktavgift som visas på beställningssidan.

Leveranstid: Leveranstiden beror på vilken objektivmodell du beställer. Vissa har vi i lager, och för andra lägger vi beställningar hos tillverkaren.

  • 70 % av våra beställningar skickas samma dag
  • 15% levereras nästa arbetsdag
  • 10% levereras inom 2-4 arbetsdagar
  • De återstående 5% av beställningarna tar mellan 1-2 veckor

De specifika produktsidorna ger mer detaljerade leveranstider. Observera att om du beställer flera olika modeller samtidigt kommer leveranstiden att vara i enlighet med den produkt som har den längsta leveranstiden.

Du kan när som helst logga in här på Netlens och gå till "Mitt konto" för att se hur det går med din beställning.

Smal brevinkast? Om du bor i en lägenhet med en brevinkast smalare än 5 centimeter kan det vara svårt för brevbäraren att lägga in paketet. I sådana fall lämnas paketet på ditt närmaste "postkontor", och du får en avisering nästa dag för att hämta paketet.

Returpolicy: Du har full returrätt inom 365 dagar efter att varan levererats. Ett krav för att vi ska acceptera en retur är att lådan är i oförändrat skick, och att alla linsförpackningar och lådor är obrutna och intakta.

Alltid kostnadsfria returer: Vi står för returkostnaden oavsett orsak. Returnera inte några varor innan du har kontaktat oss och fått ett svar.