Betrodda av 600 000+ / Enkla 365-dagars returer

Så här beställer du dina kontaktlinser online

Beställ dina kontaktlinser här på vår hemsida, så levererar vi dem direkt hem till dig. Det tar vanligtvis bara 1-3 dagar innan du har dina linser i din brevlåda.

Behöver du ett recept? Du behöver inte ha något recept för att handla hos oss, men det är viktigt att du vet vilka linser som passar dig så att du köper rätt typ med rätt styrka.

Beställningsprocessen: Ovan ser du ett sökfält (ett förstoringsglas). Klicka på det och skriv in hela eller delar av namnet på dina linser och tryck sedan på "Enter" Leta sedan upp din linsmodell i produktlistan som visas och klicka på produktbilden.

Du kommer nu till en sida där du måste ange några detaljer om de linser du vill beställa:

  • Styrka: Vad är styrkan för vart och ett av dina ögon? Ett minustecken framför styrkan är för närsynthet och ett plustecken är för långsynthet.
  • Baskurva (BC): Hur krökta ska dina linser vara? Titta på din gamla linsförpackning efter förkortningen "BC" och skriv in siffran som följer. Du kan också fråga din optiker.
  • Diameter: Hur stora ska dina linser vara? Kontrollera återigen detta värde på din tidigare linsförpackning.

För toriska linser som korrigerar astigmatism bör du också ange:

  • Cylinder: Vilken är storleken på din astigmatism? Kontrollera din gamla förpackning.
  • Axis: On vilken axel är din astigmatism belägen? Titta på din gamla förpackning (Cylinder och Axis står vanligtvis direkt efter den vanliga styrkan, t.ex. -1,75 x 180°).


Priset på produkten: Moms ingår alltid i de priser du ser på vår webbplats, och det tillkommer inga extra avgifter utöver den fraktavgift som visas på beställningssidan.

Leveranstid: Leveranstiden beror på vilken objektivmodell du beställer. Vissa har vi i lager, och för andra lägger vi beställningar hos tillverkaren.

  • 70 % av våra beställningar skickas samma dag
  • 15% skickas nästa arbetsdag
  • 10% skickas inom 2-4 arbetsdagar
  • Resterande 5% av beställningarna tar mellan 1-2 veckor

På de specifika produktsidorna finns mer detaljerade leveranstider. Observera att om du beställer flera olika modeller samtidigt kommer leveranstiden att vara i enlighet med produkten med den längsta leveranstiden.

Du kan när som helst logga in här på Netlens och gå in på "Mitt konto" för att se hur långt din beställning har kommit.

Smal brevinkast? Om du bor i en lägenhet med en brevinkast som är smalare än 5 centimeter kan det vara svårt för brevbäraren att lägga in paketet. I sådana fall kommer paketet att lämnas på ditt närmaste "postkontor" och du kommer att få ett meddelande nästa dag för att hämta paketet.

Returpolicy: Du har full returrätt inom 365 dagar från det att varan levererats. Ett krav för att vi ska acceptera en retur är att lådan är i oförändrat skick och att alla linsförpackningar och lådor är obrutna och intakta.

Alltid kostnadsfria returer: Vi täcker returkostnaden oavsett orsak. Returnera inte några varor innan du har kontaktat oss och fått ett svar.