Betrodda av 600 000+ / Enkla 365-dagars returer

Nya riktlinjer för användning av Biofinity kontaktlinser

Nya EU-regler som påverkar kontaktlinser kommer att leda till att tillverkaren av Biofinity ändrar sina rekommendationer för användningstid. För närvarande kan Biofinity bäras kontinuerligt i upp till 29 nätter/30 dagar, men från och med den 26 maj 2024 kommer denna rekommendation att ersättas med två nya alternativ.

Det är viktigt att notera att denna förändring endast påverkar bärtiden och att inga andra aspekter av kontaktlinsernas specifikationer eller prestanda kommer att ändras.

Vad behöver du göra?

När den nuvarande rekommendationen om bärtid tas bort kommer den att ersättas med två nya alternativ.

  • För daglig användning:
    Om du använder dina linser dagligen bör du ta ut dem på kvällen och rengöra dem med linsvätska. Förvara linserna i ett fodral med linsvätska över natten och sätt tillbaka dem i ögonen nästa morgon. Efter en månad från öppnandet ska du kassera linserna och ersätta dem med nya.
  • Upp till 6 nätter/7 dagar:
    Biofinity-linser kan bäras kontinuerligt i upp till 6 nätter/7 dagar. Efter denna period ska du ta ut linserna, rengöra dem och förvara dem i ett fodral med lösning över natten. Därefter kan du använda dem i ytterligare 6 nätter/7 dagar. Efter en månad från öppnandet ska du kassera linserna och ersätta dem med nya.

Vi rekommenderar att du rådgör med din optiker för att fastställa det bästa användningsschemat för dina ögon.